Over mij

Mijn naam is Andrew. Ik woon nabij de Kalmthoutse Heide met mijn vrouw en twee dochters. Ik ben geïnteresseerd in Oosterse filosofie en probeer zelf ook wat te schrijven over het leven en bewustzijn. Ik wandel en loop graag in de natuur om te herbronnen en doe ook aan Qigong.

Ongeveer 20 jaar geleden ontdekte ik dat ik met mijn handen kan magnetiseren. Na dit al jarenlang te hebben uitgeoefend bij mijn dichte familie en vrienden bij hun pijntjes en kwalen, loop ik al jaren met het gevoel dat ik er meer mee moet doen. Ik ben gedurende die jaren verscheidene keren op zoek gegaan naar meer informatie en manieren om dit te ontwikkelen, zonder veel concreet resultaat. Ik geloof niet dat het iets is dat je kan aanleren. Je wordt er vermoedelijk mee geboren en kan het alleen maar verder ontwikkelen door de eigen vooroordelen en conceptuele kennis hierover uit de weg te ruimen. Ik heb een hele weg afgelegd in mijn persoonlijke bewustwording en heb ontdekt dat in acceptatie de weg open ligt om hiermee aan de slag te gaan. Het enige dat me in de weg stond om er iets mee te doen was ikzelf: de overtuiging dat ik er nog niet goed genoeg in was, de angst om te falen, en de angst om reacties van anderen. Het magnetiseren zelf is gedurende al die jaren niet veranderd. Het enige dat veranderde ben ik. Nu ben ik er klaar voor.

In 2020 begon ik mijn studies Traditionele Chinese Geneeskunde aan het OTCG in Antwerpen (KDG). Het eerste jaar volgde ik het basisjaar: Fundamenten van de Chinese geneeswijzen. Eindelijk! Er ging een wereld voor mij open. Alle puzzelstukjes leken op zijn plaats te vallen tijdens deze enorm boeiende studie. 

In 2021 volgde ik specialisatie Medical Qigong (OTCG-KDG), naast acupunctuur, tuina en kruidenleer ook een tak van Traditional Chinese Medicine.  Net als bij de andere “takken” vindt genezing plaats door het in balans brengen van Qi (de elektromagnetische energie die alle levende wezens omringt en doordringt). Bij Medical Qigong worden geen naalden gebruikt, maar vindt er een energetische uitwisseling plaats tussen de therapeut en de patiënt, en het universum.

In 2022 volgde ik bijscholing Nei Yang Gong/Nei Dan (OTCG-KDG), wat je kan vertalen als innerlijke alchemie. Het doel van deze opleiding is het verder cultiveren van de innerlijke energie, en het bereiken van meesterschap over de elementen. Het is moeilijk in woorden uit te drukken, maar het komt erop neer gradueel de weg vrij te maken en steeds meer als kanaal te fungeren om de helende energie van het universum (Qi) zijn werk te laten doen.